Oikeaa suuntaa etsimässä

Olin taannoin koulutuksessa, johon kuljin omalla autolla, vaikka tiesin jo matkaan lähtiessä, että perille pääseminen vieraassa kaupungissa iltapimeällä ei ole helppoa. Monta kertaa matkalla oli suunta hukassa, päädyin seuraamaan edellä menevien autojen perävaloja ja takana näin muodostuvan ajovalojen helminauhan.

Tervetuloa ruuhka-Suomeen, ajattelin.

Illan pimennyttyä pääsin perille ja ajamalla vain yhden risteyksen ohi. Navigaattori reagoi nopeasti ja pieni ylimääräinen lenkki tuli ajettua ennen määränpäätä.

”Kiitos Jeesus”, huokaisin.

Kotimatka ei sujunutkaan sitten samalla tavalla mallikkaasti. Ajoin risteyksen ohi ja pidemmälle väärään suuntaan. Epätoivo valtasi mielen perjantain menoliikenteessä, kun etenin tuntemattomaan suuntaan, vaikka oikealla tiellä piti olla. Yhteistyö navigaattorin kanssa päättyi erimielisyyteen menosuunnasta, ja oli turvauduttava vieraassa kaupungissa opasteisiin ja puhelimeen vastanneeseen, ammatikseen autoilevaan puolisoon. Itkua sopertaen sain selvitettyä sijaintini. Rauhallinen ääni puhelinlinjan toisessa päässä vakuutti, että juuri sille tielle, jota oli tarkoitus alun alkaen ajaa pääsisi seuraavasta risteyksestä. Vihdoin kotimatka sai jatkua oikeaan suuntaan. Mikä suunnaton helpotus!







Tämän seikkailun jälkeen sain lahjaksi kompassikorun.

”Ettet joutuisi enää eksyksiin”, hän totesi. Viisas mies.

Monet yhteiset naurut on naurettu tälle perjantaiselle tilanteelle, vaikka asiassa on myös se toinen puoli. Mitä jos olisin jatkanut matkaani väärään suuntaan ymmärtämättä pysähtyä ja pyytää apua? Missä olisin nyt? Miten tärkeää on elämässä löytää oikea suunta, on kyse sitten automatkasta tai syvällisemmin ajateltuna elämänsuunnasta. Missä olisin nyt jos olisin valinnut toisin? Miten hienolta tuntuu kun saa apua, vaikka tilanne tuntuisi kuinka toivottomalta tahansa.

Olemme tämän maaliskuun aikana eläneet seurakunnassa Mahdollisuus Muutokseen -mediamissiota. Olet saattanut saada postilaatikkoosi missiokirjan, nähnyt onnellisuuskyselyn teettäjiä kaupan pihalla, osallistunut erilaisiin tapahtumiin tai vieraillut Mahdollisuuksien tupa -kahvilassa. Tulevana viikonloppuna järjestämme yhdessä helluntai- ja vapaaseurakunnan kanssa lasten Mix-tapahtuman sekä sunnuntaina Exitin konsertin ja tilaisuuden, jossa on mahdollisuus kuulla, miten elämä on saanut uuden suunnan.

Vielä voi valita toisin, vielä on mahdollisuus muutokseen. Raamatussa vakuutetaan: ”Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.” (Luuk. 1:37) Oikea suunta voi löytyä myös kysymällä: mihin suuntaan minun tulisi mennä?


Sanna Mehtälä
Kirjoittaja työskentelee varhaisnuorisotyönohjaajana Alavuden seurakunnassa.

Kommentit

Lähetä kommentti