Katso, uutta kasvaa

Käydessämme vaunulenkillä vauvan kanssa viime viikolla, leikkasimme metsästä mukaan hieman lehtipuun oksia. Leikkelin lapinpuukolla oksien tyvet viistoiksi; näin kuulemma oksa ottaa vettä hanakammin. Sitten laitoin oksat kahteen lasimaljakkoon veteen ikkunoiden läheisyyteen. Monta päivää oli aivan hiljaista, oksat vain olla möllöttivät ikkunalla.






Lopulta alkoi kuitenkin tapahtua jotain. Helmimäisistä silmuihin tuli halkeamia ja niistä alkoi työntyä esiin hailakkaa vehreyttä.

Vähitellen ovat oksissa olevat silmut nyt avautuneet ja puskeneet esiin uutta  lehteä, uutta elämää, joka on talven ajan uinunut puiden sisällä. Hiirenkorville puhjenneet silmut ovat raikkaan näköisiä ja saavat mielen virvoittumaan. Aurinko ja vesi ja lämpö ovat herättäneet oksat.

Kevään myötä usein me ihmisetkin saamme uutta voimaa. Polkupyörät kaivetaan esiin kätköistä ja niillä pikkupojat ja -tytöt huristelevat pitkin teitä. Kansaa vaeltaa kaduilla, vaikka asvaltti pöllyää vielä ja vaikka päiväsaikaankin on vielä melko viileää. Lenkkiporukat juoksevat ja kävelevät.

Lehtivät puunoksat kertovat toivosta ja kasvun mahdollisuudesta. Joidenkin puiden oksat voivat herätä eloon vielä kauan sen jälkeen, kun ne on irroitettu puusta. Uskomme mukaan ihminenkin herää vielä kuoleman jälkeen, sen jälkeen, kun tuuli on käynyt hänen ylitsee ja hän on jättänyt nämä ajalliset asuntonsa.

Hiirenkorvat sanovat: Toivoa on. Elämä jatkuu.

Rukoilkaamme.
Jumala, kiitos valosta ja auringon säteilen lämmöstä. Kiitos kaikesta kauniista, joka ympäröi meitä ja kertoo luomistyöstäsi. Kiitos kevään kukista, nupuista, jotka pian aukeavat väriloistoon niityillä, metsissä ja tuntureilla. Kiitos muuttolinnuista, jotka ylistävät sinua laulullaan. Kiitos kaikesta elämästä, joka syntyy uudelleen vuosi vuodelta. Jumala, täytä myös meidät luomisvoimallasi ja auta meitä kasvamaan lähemmäksi sinua. Jeesuksen nimessä. Aamen.


Voit kuunnella kappaleen Exitin kappaleen Katso, uutta kasvaa.

 

Markus Partanen
Kirjoittaja työskentelee Alavuden seurakunnassa seurakuntapastorina.

Kommentit