On tänään onnenpäivä



Keväällä uutisissa kerrottiin, että Suomi on YK:n onnellisuusraportin mukaan maailman onnellisin maa. On ihanaa, että asumme näin onnellisessa maassa. Viime vuonna Suomi sijoittui vasta viidennelle sijalle. Tarkoittaako tämä sitä, että onnellisuus vaihtuu vuosi vuodelta?  Näin se menee, jos onnellisuutta mitataan vain meidän kokemuksiemme kautta.

Mitä Raamattu kertoo onnellisuudesta asiasta?
Raamatussa käytetään onnellisesta sanaa autuas. Se tarkoittaa, että ihminen on uskonnollisessa ja yliluonnollisessa mielessä ikionnellinen. Jeesus julistaa vuorisaarnassaan monia tahoja ikionnellisiksi. Vuorisaarnassa Jeesus opettaa mm. näin:

Autuaita ovat hengessään köyhät  

Autuaita murheelliset 

Autuaita kärsivälliset 

Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano 

Autuaita ne, jotka toisia armahtavat

Autuaita puhdassydämiset 

Autuaita rauhantekijät 

Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan 

Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa  




Ymmärrämme, että puhdassydämiset, rauhantekijät ovat onnellisia, mikäpä heillä on ollessa. Mutta murheelliset, kärsivälliset ja vainoa saaneet ovatkin Jeesuksen mielessä myös onnellisia? Eikö olekin omituinen juttu? Vastaus löytyy vuorisaarnasta, kun luemme sitä eteenpäin. Murheelliset saavat lohdutuksen, kärsivälliset perivät maan ja vainoa saaneilla on Taivasten valtakunta. Tässä näkyy Jumalan huolenpito. He saavat olla ikionnellisia.

Shuhei Yamaguchi
Kirjoittaja toimii Alavuden seurakunnassa lähetyskasvatussihteerinä


Kommentit