Ammattikokeilua


Monta kertaa täällä Suomessa näin ihmisiä, jotka kalastavat joella. Kerran kysyin kalastajalta, saitko kaloja. Vastaus oli kyllä. Minäkin menin Japanissa ystävien kanssa merelle ja kokeilin kalastusta. Sain silloin pallokaloja, joita emme kuitenkaan uskaltaneet syödä. Joten heitimme ne takaisin mereen.
Kalastaminen on vanha asia. Sitä harrastettiin myös 2000 vuotta sitten. Jeesuksen opetuslapsi Pietari oli kalastaja. Hän käytti verkkoja. En osaa sanoa, oliko Pietari hyvä kalastaja. Muistaakseni Raamatussa kerrotaan ainakin kaksi kertaa, ettei Pietari saanut mitään kaloja.
Hän kommentoi myös rakentamisesta Jeesukselle. Vuorilla Jeesus keskusteli kahden miehen kanssa ja Pietarikin halusi liittyä keskusteluun. Hän sanoi seuraavaksi. ”Herra, on hyvä, että me olemme täällä. Jos tahdot, teen tänne kolme majaa: sinulle ja Moosekselle ja Elialle.” (Matt . 17) On kiinnostavaa tietää, onko Pietari rakentanut lupaustensa mukaisesti. Ja siitä nousee kysymys, että osasiko hän oikeasti rakentaa majan?
Mutta hänen onnistui olla ihmisen kalastaja, kuten luvattiin. Helluntaipäivänä Pietari aloitti puheen ihmisten edessä, ja hänen sanoman kautta kolmetuhatta ihmistä tuli uskoon samana päivänä. Puhe oli valtava menestys. Toisaalta kunnia kuuluu Jumalalle, koska Pyhä Henki auttoi Pietaria. Tähän samaan tehtävään Jumala on kutsunut meitä jokaista.
 
Shuhei Yamaguchi
kirjoittaja toimii Alavuden seurakunnan lähetyskasvatussihteerinä

Kommentit