Minun unelmani on rauha



Mitä sinulle tulee sanasta ”rauha” mieleen? Ehkä hiljaisuus, luonto, kiireettömyys tai missi-ehdokas, joka toivoo maailmanrauhaa. Rauhaa tarvitaan, eikä se synny itsestään.

Martin Luther King oli rauhan mies. Mutta tiesitkö että hänen alkuperäinen nimensä oli Michael King? Kingin perhe oli tummaihoinen ja koki epätasa-arvoa 30-luvun Yhdysvalloissa. Michael Kingin isä oli pastori, ja hän vakuuttui Martti Lutherin opetuksista niin, että muutti omansa, sekä poikansa nimeksi Martin Luther King senior ja junior. Martin Luther King junior tunnetaan ihmisoikeuksien puolestapuhujana 50- ja 60- luvulta. Hänen tunnetuin puheensa alkaa sanoilla: ”Minulla on unelma...”

Myös minulla on unelma. Ja se unelma on rauha; työrauha, kotirauha, kasvurauha, somerauha. Ja varsinkin tänään, rauha olla onnellinen ja kiitollinen tästä päivästä. Media syytää tietoa vuorokauden ympäri siitä, minkälaiset toimenpiteet ovat tarpeen koronaviruksen tartuntariskin ehkäisemiseksi, kuinka moni on jo tartunnan saanut, sekä kuinka moni on menehtynyt kyseiseen virukseen. Jatkuva tietotulva ahdistaa ja saa ainakin minut vaihtamaan kanavaa hyvin nopeasti. Hieman vähempikin toitottaminen saa minut ymmärtämään tilanteen vakavuuden.

Nyt tarvitsemme ison annoksen kärsivällisyyttä, niin kotona kuin työssä. Samat kysymykset toistuvat päivästä toiseen, ja epätietoisuus tulevasta stressaa.  Tehdään yhdessä pieniä rauhan tekoja tässä ja nyt, tämän poikkeustilan keskellä. Sinä et ole yksin. Iloitse siitä mitä sinulla on, äläkä sure sitä mitä sinulla ei ole.


Henriikka Leppämäki
kirjoittaja työskentelee vs.varhaisnuorisotyönohjaajana Alavuden seurakunnassa

Kommentit