Voihan ruuhkavuodet!

 


Hiljaa kummastelin joitain vuosia sitten, kun erinäiset ihmiset käyttivät lapsiperheemme elämästä termiä `ruuhkavuodet´. Ei tuo niin vauhdikasta ollut. Pitkä kotiäitiys selitti kummastustani ja vuorokausien tuntien riittämistä. Elämä oli kotona, eikä siitä tarvinnut säntäillä minnekään, paitsi satunnaisiin lapsiperheiden rientoihin.

Viime keväästä saakka olen ollut kolmivuorotyössä. Kesällä koronarajoitusten hellitettyä esikoisen jalkapallotreenit löysivät tiensä viikkokalenteriin. Syksyn tullen lasten harrastuksia on enemmänkin, sekä arkipäivien koulu ja eskari. Omia säännöllisiä harrastuksia vuorotyön oheen on liki mahdotonta ottaa virkkuukoukkua ja kutimia kummempia. Haaveitteni tanssi- ja liikuntaryhmien sijasta toteutan nyt diakoniatyön harjoittelua vuorotyöltä jäävissä koloissa. Perhe-elämää elän noilta kumpaiseltakin jäävinä tunteina. Olen merkinnyt kalenteriini ”Pojat” kaikkiin kohtiin, missä pystyn olemaan perheeni kanssa. Ruuhkavuosi-käsite on tullut tutuksi!

Miten aion selvitä tästä? Kiitos lähiesimiehelleni, jolle harkkatoiveideni sovitteleminen työvuorolistaamme tuottaa ylimääräistä pähkäilyä. Kiitos työnantajalleni, seurakunnalle sekä opinahjolleni, jotka ovat osoittaneet ymmärrystä järjestelylleni. Kiitos miehelleni, jonka ansiosta en ole tässä liemessä aivan yksin. Kiitos kolmelle ihanalle pojalle, joiden halauksissa ja rutistuksissa on voimaa enemmän kuin yhdessäkään patterissa. Kiitos koirallemme, joka huolehtii kehoni ja ajatusteni tuuletuksesta. Kiitos Taivaan Isälle, jolta saan anoa voimaa, viisautta ja villejä ideoita. Ja hei, toukokuussa aion pitää ensimmäisen lomaviikkoni, heti kun voin!


Henna Heimonen

diakoniatyön opiskelija 


Kommentit