Onko joulu jo nyt?


"Piparin tuoksua, tonttujen juoksua, siinäkö joulu on? Kiirettä huisketta, salaisuus kuisketta, siinäkö joulun on?" Nämä laulun sanat pyörivät mielessäni, kun selailen puhelimeni näytöltä jouluisia kuvia ihmisten kodeista.

Seuraan mielelläni tuttujen ja tuntemattomienkin jouluvalmisteluita sosiaalisessa mediassa. Nykyään käytetään paljon aikaa kodin koristeluun ja herkkuja valmistetaan varastoon jo hyvissä ajoin. Välillä jopa kateellisena seuraan kauniita, siistejä koteja, kun itse väsyneenä sammutan vain valot, etteivät jaloissa pyörivät pölypallot olisi näkökentässä.

Minun valmisteluihini kuuluu kynttelikkö ikkunalle ensimmäisenä adventtina ja amaryllis olohuoneen pöydälle. Siitä pikkuhiljaa koristeet löytävät paikkansa ja viimeisenä paraatipaikalle asetetaan joulukuusi aatonaattoiltana. Siinä se saa ilahduttaa meitä jopa Nuutin päivään saakka, jos vain neulaset pysyvät oksilla.

Erilaisia sisustusryhmiä seuranneena huomaan, että kodit ovat jo nyt täydessä loistossaan. Ymmärrän kyllä, itsekin pidän joulukoristeista ja valoista. Mutta heti uuden vuoden aattona toiset jo siivoavat koristeet pois kyllästyneenä. Välillä minua harmittaa, koska joulua alettiin viettää jo joulukuun alussa, eikö hieman rauhallisempi tahti riittäisi. Toki, mitä kauemmin joulua juhlii, sitä lyhyempi on odotusaika seuraavaan jouluun. Puolensa kaikella!

 Hyvää adventin aikaa, annetaan joulun tekeytyä hiljalleen sydämiimme.

 

Henriikka Leppämäki

vs. varhaisnuorisotyönohjaaja, vs.lähetyskasvatussihteeri

Kommentit