Malttamattomana kevättä kohti

 



Pölyhiukkaset leijailevat verhon välistä pilkistävässä valonsäteessä. Ihanaa, nyt se on täällä, KEVÄT!

Vietin pääsiäisloman kaukana omasta arjesta, noin 150 kilometrin päässä mökillä. Oli ihana seurata kevään edistymistä, lumi suli pihalta ja joutsenet liihottivat järven yllä. Pajunkissat saivat höyhenkoristeet, pihalaatat lakaistiin moneen kertaan ja nuotiolla paistettiin makkaraa lähes joka ilta.

Odotan joka vuosi kevättä ja kesää malttamattomana. Lapsen tavoin käyn rikkomassa jääpeitteen mökkitien vesilätäköistä ja edistän näin kevään saapumista. Ja joka kerta se on yhtä hauskaa. Toinen ihana kevätharrastus on etsiä lehdistä ja somesta kuvia kukka-asetelmista, joita kesän saavuttua sommittelen ruukkuihin ja parvekelaatikoihin. Tosin joka vuosi päädyn ensin orvokkeihin, ja sen jälkeen pelargonioihin.

Hiljaisuuden keskellä unohtui koronahuolet ja maskit. Joku muukin oli nauttinut kaupunkikotimme hiljaisuudesta. Pulupariskunta oli kotiutunut parvekkeellemme mattokäärön sisälle. Siitähän se riemu repesi, kun aamulla huomasin pululauman tepastelemassa parvekkeella. Höyhenet siinä hieman pöllysi, mutta lopulta minä voitin parvekkeen herruuden. Toivottavasti pulut löytävät uuden kodin jostain muualta.

Kevään riemu vaihtui nopeasti mökötykseen ja marinaa, kun pääsiäispäivän räntäsade yllätti. Noh, kuuluhan sekin kevääseen, mutta silti…  Kaipaan sitä riemua ja iloa mitä kevätaurinko saa ihmisissä aikaan. Mikä saisi riemun pysymään sisällämme joka päivä, sateesta huolimatta?

 

Henriikka Leppämäki, 

vs. lähetyskasvatussihteeri, lastenohjaaja

Kommentit